Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022

       logo

          wthricon

STEFAN THE WORLD IS YOURS 724x90

  • Αρχική
  •   Ειδήσεις
    • Επικαιρότητα
    • Πολιτισμός
    • Περιβάλλον
    • Κόσμος
    • Καιρός
  • Διάφορα
    • Sexy
    • Περίεργα - Αστεία
    • Ελληνικοί Δρόμοι
    • Αγγελίες
    • Η Ματιά του Συντάκτη
  • Life  Style
    • Συνεντεύξεις
    • Showbiz
    • Models
  • Media
    • TV News
    • Radio News
  •  Υγεία & Fitness 
    • Υγεία
    • Διατροφή
    • Fitness & Sports
  • Ομορφιά
  • Fashion Style
  • Travel
  • Μαγειρική
  • Διασκέδαση
    • Cafe & Bars
    • Clubbing
    • Κέντρα Διασκέδασης
    • Πολυχώροι Εκδηλώσεων
    • Beach Bars
  • Ψυχαγωγία
    • Κινηματογράφος
    • Θέατρο
    • Τέχνες
  • Music
    • Συνεντεύξεις
    • Μουσικά Νέα
    • Day Track
  •  Sex  &  Σχέσεις 
    • Σχέσεις
    • Men's World
    • Sex Tips
  • Sports & Bet
    • Ποδόσφαιρο
    • All Sports
    • ΣτοίχημαΠρογνωστικά
  • Auto - Moto
  • Tech News
  • Διαγωνισμοί
  • Photos Events
iFreshΜαγειρική
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Εκτύπωση

Οι New York Times λιώνουν για το φαγητό της Θεσσαλονίκης -Τα τρία εστιατόρια που τους ξετρέλαναν και το... μπουγατσάν!

10 Ιανουαρίου 2016.

View Comments

 

estrella

ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ 50 ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ

 

Η Θεσσαλονίκη και ακόμα 51 πόλεις σε όλο τον κόσμο διαμορφώνουν τη λίστα με τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς του 2016 που δημοσίευσαν οι New York Times. 

 

«Οι νέοι επαγγελματίες της βόρειας αυτής ελληνικής πόλης», αναφέρει το δημοσίευμα, «αντιμετώπισαν τα υψηλά επίπεδα ανεργίας της χώρας με έναν ασυνήθιστο τρόπο: άνοιξαν εστιατόρια που σερβίρουν ελληνικές, σλάβικες και οθωμανικές γεύσεις».

 

 

Το αφιέρωμα στέκεται στο εστιατόριο-παντωπολείο Sebrico, που διευθύνεται συλλογικά από ερασιτέχνες σεφ οι οποίοι επικεντρώνονται στα ντόπια υλικά και έχουν χαμηλές τιμές.

 

Αναφέρουν την ομάδα του Roots όπου βρίσκεις χορτοφαγική κουζίνα και το Estrella, που το χαρακτηρίζουν ως ένα από τα νέα κομψά καφέ της πόλης με παραδοσιακά γλυκά και ωραία κρουασάν με κρέμα και πορτοκάλι. Γνωστά και ως... μπουγατσάν!

 

Η πόλη βρίσκεται στο Νο 47 της λίστας και το άρθρο χαρακτηρίζει «οραματιστή» τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, που διοικεί μια ζωντανή φοιτητούπολη. 

 

Η Θεσσαλονίκη είναι η μοναδική ελληνική πόλη που περιλαμβάνει το δημοσίευμα, δεν γίνεται αναφορά για Κύπρο, αντιθέτως συμπεριλαμβάνουν το Τσεσμέ της Τουρκίας και φυσικά προορισμούς σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Τέξας, Σρι Λάνκα, Καλιφόρνια,  Ιαπωνία, Βιετνάμ, Ινδία. 

 

Tα τρία ελληνικά εστιατόρια:

 

Sebrico 
Σέμπρικο σημαίνει συνεταιριστικό. Ένας πολυχώρος, μπακάλικο, ανοιχτό για καφέ από τις 09:00 το πρωί και μια υπέροχη κουζίνα που ξεκινά στις 14:00 το μεσημέρι. Οι μεζέδες ετοιμάζονται επί τόπου, ορεκτικά, σαλάτες και κυρίως πιάτα που προέρχονται από την παραδοσιακή και Μεσογειακή κουζίνα με έμφαση στην εποχικότητα των υλικών. Άμεση επαφή με τους παραγωγούς για τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται, ξεχωρίζει ο κόκορας με τη σουμάδα, αλλά και μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα στη σχάρα,  αρτυμένη με λάδι τρούφας. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε και πρώτες ύλες για το σπίτι σας, τυριά από κάθε γωνιά της Ελλάδας, σαλάμια, σύγκλινα και γλυκά κουταλιού.  
Φράγκων 2 

 

 

Roots 

 

Αν θεωρείται ότι δεν μπορεί να υπάρξει γύρος για χορτοφάγους δεν έχετε επισκεφτεί το Roots. Είναι το σημείο συνάντησης των απανταχού vegan της περιοχής. Τρεις φίλοι (Κώστας Γραβάνης, Κωνσταντίνος Τσολογιάννης, Παύλος Κατικαρίδης) ένωσαν τις δυνάμεις και τις ιδέες και έστησαν ένα ξεχωριστό μαγαζί τον Αύγουστο του 2014. Τραπεζάκια έξω όταν το επιτρέπει ο καιρός στη γραφική πλατεία Άθωνος και ενα μενού που έχει σχεδιαστεί με βάση την ποιότητα και την υγιεινή διατροφή, με πεντανόστιμες και πρωτότυπες συνταγές, που ενθουσιάζουν τους vegans και μη. Χορτοφαγικοί κεφτέδες, ικαριώτικο κρασί, γευστικές αλοιφές, αφιλτράριστες μπύρες και φυσικά μπέργκερ λαχανικών. 

Χριστοδούλου Μπαλάνου 4-6

 

 

 

Estrella 
Στα ατού του το Μπουγατσάν κρουασάν με ζεστή κρέμα μπουγάτσας, αλλά και το ζουμερό Ottoman Burger με φέτα, καυτερή πιπεριά, μουστάρδα και μπαχαρικά. Φυσικά δεν λείπει και η μπύρα Estrella που έρχεται απευθείας απο τη Βαρκελώνη. Εδώ θα βρεις ωραία πρωινά και τολμηρές γεύσεις για τσιμπολόγημα. Το Estrella ξεχωρίζει και για brunch του. Τα μπέηγκελς με μπιφτέκι τυρί και αυγό και την κρέμα χαλβά με σοκολάτα και τσουρέκι. 
Ιδιοκτήτης Κώστας Καπετανάκης. Σεφ Δημήτρης Κοπαράνης. 
Παύλου Μελά 48 

 

 

 

back to top

STEFAN THE WORLD IS YOURS 250  250 px

reckless logo

FITNESS4all logo

CALDERON LOGO

meli thassos logo

ottico

 

 

j H6BOaQ 400x400

pantazis logo1

Περισσότερα Άρθρα για Μαγειρική

Συνταγή για παραδοσιακούς κουραμπιέδες -Με ροδόνερο

Συνταγή για παραδοσιακούς κουραμπιέδες -Με ροδόνερο

Μαγειρική

23 Νοεμβρίου 2020

Πέντε λόγοι που δεν πρέπει να πετάς τη φλούδα της μπανάνας

Πέντε λόγοι που δεν πρέπει να πετάς τη φλούδα της μπανάνας

Μαγειρική

16 Ιανουαρίου 2019

‘Ερχεται η Burger-Pizza! (προς το παρόν στην Ινδία)

‘Ερχεται η Burger-Pizza! (προς το παρόν στην Ινδία)

Μαγειρική

18 Ιουλίου 2016

Δροσερό και απολαυστικό! Συνταγή για Levander  punch από τον Νίκο Αρσλάνογλου!

Δροσερό και απολαυστικό! Συνταγή για Levander punch από τον Νίκο Αρσλάνογλου!

Μαγειρική

13 Ιουνίου 2016

Γιατί κανείς δε μπορεί να φάει μόνο ένα πατατάκι; Κι όμως, υπάρχει εξήγηση!

Γιατί κανείς δε μπορεί να φάει μόνο ένα πατατάκι; Κι όμως, υπάρχει εξήγηση!

Μαγειρική

23 Μαρτίου 2016

Είδος υπό εξαφάνιση το malt ουίσκι!

Είδος υπό εξαφάνιση το malt ουίσκι!

Μαγειρική

09 Μαρτίου 2016

Οι New York Times λιώνουν για το φαγητό της Θεσσαλονίκης -Τα τρία εστιατόρια που τους ξετρέλαναν και το... μπουγατσάν!

Οι New York Times λιώνουν για το φαγητό της Θεσσαλονίκης -Τα τρία εστιατόρια που τους ξετρέλαναν και το... μπουγατσάν!

Μαγειρική

10 Ιανουαρίου 2016

CHARLIE: το νέο BISTRO της πόλης!

CHARLIE: το νέο BISTRO της πόλης!

Μαγειρική

15 Δεκεμβρίου 2015

Στη Μύκονο σερβίρεται κοκτέιλ που κάνει 9.000 ευρώ! [βίντεο]

Στη Μύκονο σερβίρεται κοκτέιλ που κάνει 9.000 ευρώ! [βίντεο]

Μαγειρική

01 Σεπτεμβρίου 2015

  • Επικοινωνία

Design By ShopGr Computers Copyright (c) 2021 ifresh.gr      shopgrlogo