Εκτύπωση

Επιστροφή στα ζυμαρικά – Αχιβάδες με κρέμα και μανιτάρια

.

ahivades-gemistes

Άρωμα Ιταλίας σε ένα μοναδικό πιάτο! Τα ζυμαρικά σε σχήμα αχιβάδων

μεταμορφώνονται πολύ απλά και γρήγορα σε ένα εξαιρετικό, ελαφρύ, λιτό και γκουρμέ πιάτο για να γλύφεις τα δάκτυλά σου. Πάμε να δούμε πως…

Τι θα χρειαστείτε

- 400 γραμμάρια ζυμαρικά αχιβάδες

- 60 ml ζωμός λαχανικών

- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

- 500 γραμμάρια μανιτάρια χοντροκομμένα

- 125 γραμμάρια κατεψυγμένο αρακά

- 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

- 1 λίτρο γάλα εβαπορέ

- 1 1/2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ

- 2 κουταλιές της σούπας νερό

- 1/4 φλιτζάνι πλατύφυλλο μαϊντανό χοντροκομμένο

- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

- 40 γραμμάρια παρμεζάνα κομμένη σε φλοίδες

- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Πως το φτιάχνετε

01. Βάλτε τα ζυμαρικά σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, χωρίς να τα σκεπάσετε με το καπάκι του σκεύους και αφήστε τα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα και διατηρήστε τα ζεστά.

02. Βάλτε το ζωμό λαχανικών να βράσει στην ίδια κατσαρόλα, αφού την καθαρίσετε. Προσθέστε το σκόρδο και τα μανιτάρια και βράστε τα, ανακατεύοντας, μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν και ο ζωμός να εξατμιστεί. Προσθέστε τον αρακά και το μισό κρεμμύδι και ανακατέψτε. Σοτάρετέ τα ανακατεύοντας μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.

03. Προσθέστε το γάλα και το κορν φλάουρ ανακατεμένο με νερό. Βράστε τα σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πήζει.

04. Βγάλτε τη σάλτσα από τη φωτιά. Ανακατέψτε τη με τα ζυμαρικά, το υπόλοιπο κρεμμύδι, το μαϊντανό, τη μουστάρδα και το τυρί. Πασπαλίστε το φαγητό με φρέσκο κρεμμύδι και σερβίρετε.

Tip: Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα αμέσως πριν από το σερβίρισμα. Αν τα ανακατέψετε πολύ νωρίς, θα απορροφήσουν όλη τη σάλτσα.