Εκτύπωση

Πατάτες φούρνου με πάπρικα και φρέσκο κρεμμυδάκι

.

patates-fournou2-out2-570

Ώρα για αποτοξίνωση! Καλό θα είναι, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα,

να προτιμάτε τα γεύματά σας να είναι υγιεινά. Αυτό, δεν σημαίνει πως πρέπει να είναι και άνοστα. Η συγκεκριμένη συνταγή, μπορεί να σας προσφέρει μια πολύ καλή γευστική εμπειρία, αλλά και απόλυτα υγιεινή. Επίσης, αποτελεί ιδανική λύση για τους χορτοφάγους.

Τι θα χρειαστείτε (3-4 μερίδες):

• 1 κιλό μικρές πατάτες

• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

• Πάπρικα

• Σκόρδο λιωμένο

• ¼ φλιτζάνι φρέσκο ελαιόλαδο

• Πράσινο κρεμμύδι για γαρνιτούρα

Πως θα το ετοιμάσετε:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C. Καθαρίστε, εξωτερικά τις πατάτες, χαράξτε τες ελαφρά και χωρίς να τις ξεφλουδίσετε, βάλτε τες μέσα σε νερό που βράζει για 10 λεπτά. Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά το λάδι, με το σκόρδο και την πάπρικα. Όταν οι πατάτες παγώσουν επαρκώς, πιέστε τες ελαφρά. Στη συνέχεια, απλώστε στην επιφάνειά τους το μείγμα του λαδιού, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και βάλτε τες σε ένα λαδωμένο ταψί. Ψήστε για 40-50 λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσές στο εξωτερικό τους. Πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σερβίρετε μαζί με φρέσκια σαλάτα. Είστε έτοιμοι!