Εκτύπωση

Ισπανική εμπειρία: Κοτόπουλο στο φούρνο με λουκάνικα και ξύσμα πορτοκαλιού

.

ispaniko-kotopoulos-sintagi-out-570

Ταξίδι στην Ισπανία, μέσω των γαστρονομικών σας αισθητήρων!

Το κοτόπουλο στο φούρνο, με λουκάνικα και ξύσμα πορτοκαλιού, μαζί με τα κατάλληλα μυρωδικά και τις πατάτες φούρνου, αποτελεί μια απόλυτα γευστική πρόταση.

 Τι θα χρειαστείτε:

• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

• 12 μπούτια κοτόπουλου (με το κόκκαλο, αλλά χωρίς την πέτσα)

• 750 γραμμάρια λουκάνικα (αν δεν είναι μικρά, κόψτε τα κομμάτια μεσαίου μεγέθους

• 1 κιλό πατάτες μικρές (αν είναι μεγάλου μεγέθους χρησιμοποιείστε τη μισή ποσότητα)

• 2 κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και χοντροκομμένα

• 2 κουταλάκια του γλυκού ξερή ρίγανη

• Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

• Λίγο αλάτι από γεύση

ispaniko-kotopoulos-sintagi2-in-570

Πως θα το ετοιμάσετε:

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 220 ° C. Βάλτε το λάδι στο ταψί σας (ρηχό κατά προτίμηση). Τρίψτε το δέρμα του κοτόπουλου στο λάδι, προσθέστε και το αλάτι και βάλτε τα μπουτάκια για ψήσιμο, στο χαμηλότερο «ράφι» του φούρνου σας. Στη συνέχεια, τοποθετείστε τα λουκάνικα και τις κομμένες πατάτες σε ένα μπολ. Το επόμενο βήμα, είναι να πασπαλίσετε το κρεμμύδι, τη ρίγανη και το ξύσμα πορτοκαλιού και να ανακατέψετε μέχρι τα υλικά σας να έχουν ανακατευτεί καλά. Τα τοποθετείτε και αυτά, σε ένα ξεχωριστό ταψάκι, και το βάζετε να ψηθεί για 30 λεπτά, στο πάνω μέρος του φούρνου.

Τέλος, προσθέστε το περιεχόμενο του πάνω ταψιού σε εκείνο με το κοτόπουλο, μαζί με όλα τα υγρά που έχουν βγει. Συνεχίστε το μαγείρεμα, για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να δείτε πως το κοτόπουλο είναι καλά ψημένο και σερβίρετε. Είστε έτοιμοι!