Εκτύπωση

Ψητό κοτόπουλο με μαρινάδα από μέλι και λάιμ

.

psito-kotopoulo-marinada-meli-lime-570

Τι πιο καλό για το Σαββατοκύριακο, από το να γεμίσετε

το τραπέζι σας με ψητό κοτόπουλο; Είτε προτιμήσετε να ανάψετε κάρβουνα (αν το επιτρέπει και ο καιρός) είτε αν τελικά επιλέξετε τον φούρνο σας, το ψητό κοτόπουλο με λάιμ και μέλι, θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους!

Τι θα χρειαστείτε:

• ¼ του φλιτζανιού παρθένο ελαιόλαδο

• 1/4 φλιτζανιού φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ (2 λάιμ), καθώς και το ξύσμα και των δύο

• 2 κουταλιές της σούπας μέλι

• 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher

• 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο μαύρο πιπέρι

• 2 κιλά κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα

Πως θα το ετοιμάσετε:

Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε όλα τα υλικά σας, εκτός από το κοτόπουλο. Ανακατέψτε καλά, αλλά ελαφρά, ώστε να συνδυαστούν πάρα πολύ καλά. Στη συνέχεια «βυθίστε» τα κομμάτια από το κοτόπουλο στο μείγμα. Αφήστε τα μέσα πάρα πολλή ώρα ή τοποθετείστε τα μέσα σε μια ειδική σακούλα με τρόφιμα, σφραγίστε την καλά και αφήστε τη ολόκληρο το βράδυ στο ψυγείο.

Για το ψήσιμο, μπορείτε να επιλέξετε είτε το άναμμα κάρβουνων, είτε το φούρνο σας ή ακόμα και το τηγάνι σας. Φροντίστε, η θερμοκρασία να είναι από μέτρια έως υψηλή. Ψήστε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να δείτε πως είναι καλά ψημμένο (αλλά θα πρέπει να έχει «κρατήσει» τους χυμούς του). Βγάλτε τα από τη φωτιά και σερβίρετε. Είστε έτοιμοι!