Εκτύπωση

Ανατολίτικη γεύση: Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού

.

orange chicken 570

Ξεχάστε την αναζήτηση ενός καλού κινέζικου εστιατορίου και τα ντελίβερι!

Τώρα, μπορείτε να ετοιμάσετε μόνοι σας το τέλειο κινέζικο πιάτο, το οποίο θα είναι σίγουρα πολύ πιο γευστικό από τα όσα έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα. Το κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού, θα σας κάνει να ταξιδέψετε –έστω και γαστρονομικά- στα βάθη της ανατολής!

Τι θα χρειαστείτε:

• 1 κιλό στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα από κόκκαλα και πέτσα, κομμένα σε κύβους

• 1 ½ αυγό χτυπημένο

• 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

• ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

• Λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα πορτοκαλιού:

• 1 ½ φλιτζάνι νερό

• 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού

• ¼ φλιτζάνι με χυμό λεμονιού

• 1/3 φλιτζάνι με ξύδι

• 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

• ½ κουταλάκι του γλυκού πιπερόριζα (τριμμένη)

• ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο (ψιλοκομμένο)

• 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)

• ¼ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

• 3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο

 Πως θα το ετοιμάσετε:

Συνδυάστε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Βουτήξτε το κοτόπουλο στο μείγμα των αυγών και επιστρώστε το με αυτό. Τηγανίστε σε μερίδες το κοτόπουλο σε ένα βαθύ τηγάνι, μέχρι να είναι μαγειρεμένα καλά. Εντωμεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε το 1 ½ φλιτζάνι νερό, το χυμό από λεμόνι και πορτοκάλι και το ξύδι. Ανακατέψτε καλά σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά. Προσθέστε τη μαύρη ζάχατη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Προσθέσετε, επίσης, σιγά-σιγά, το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Ρίχνετε τη σάλτσα επάνω στο κοτόπουλο και αν θέλετε προσθέστε κόκκινο πιπέρι και γαρνίρετε με πράσινα κρεμμύδια. Είστε έτοιμοι!