Εκτύπωση

Σούπερ γευστικά: Κεφτεδάκια κοτόπουλου με παρμεζάνα!

.

chicken-parm-meatballs-570

Τέλεια συνταγή, εύκολη και γευστική! Τα κεφτεδάκια είναι αγαπημένο

φαγητό πολλών αλλά σε συνδυασμό με την παρμεζάνα, γίνονται εξαιρετικά. Μη διστάσετε να τα παρουσιάσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα, τα οποία σίγουρα θα τους ενθουσιάσουν.

Τι θα χρειαστείτε (για 12 μεγάλα τεμάχια):

*450 γραμμάρια κοτόπουλου

* ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

*2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

*1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

*1/2 φλιτζάνι Παρμεζάνα

*αλάτι και πιπέρι

*1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

*1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου

*1 αυγό χτυπημένο

*Ξύσμα από μισό λεμόνι

*3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

*30 γραμμάρια σάλτσα για πίτσα

*100 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα

meatball-pre-cheese-570

Πως θα το ετοιμάσετε:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς και τοποθετείστε τη σχάρα στο πάνω μέρος της καμπίνας του φούρνου. Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ανακατέψτε απαλά τα πρώτα 11 υλικά. Δώστε τους σχήμα μπάλας (σε μέγεθος αντίστοιχοι με ένα μπαλάκι του γκολφ ή του τένις) και τοποθετείστε στο ταψί (αφού έχετε βάλει αντι-κολλητικό φύλλο) και αφήνοντας αρκετή απόσταση μακριά τους.

Στη συνέχεια, σε ένα άλλο, μικρότερο μπολ, ακαματέψτε τη σάλτσα πίτσας μαζί με το ελαιόλαδο! Βουρτσίστε με αυτό το μείγμα την κορυφή του κάθε κεφτέ και ψήστε για 15 λεπτά.

Έπειτα, τα βγάζετε από τον φούρνο και με ένα κουτάλι προσθέτετε πάνω από το καθένα λίγη ακόμη σάλτσα και καλύπτεται το κάθε ένα με μια φέτα από το τυρί παρμεζάνα. Ψήνετε για άλλα 3-5 λεπτά. Είστε έτοιμοι!